1912 - BOB BBL

1912 – BOBs kommende prosjekt i Damsgårdssundet, vil bestå av både romslige rekkehus, eller townhouses», og byleiligheter.

Med front mot det som får navnet Fløtmannsplassen, legger BOB nå et storslått boligprosjekt ut for salg – bokstavelig talt oppå fordums industri. Med utgangspunkt i den gamle fabrikkfasaden skal BOB bygge boliger i høyden og bredden. Det skal bygges ca. 110 leiligheter fra 48 til 105 kvadratmeter, derav ni «townhouses» i sørenden av prosjektet. Noen av disse rekkehusene vil dessuten tilrettelegges med hybelareal for eventuell utleie. «Townhousene» vil samtidig ha tilkomst til private takterrasser med utsikt mot sjøen. Store, felles takterrasser vil også bli etablert på begge høyhusene i prosjektet.


Barnehage og dagligvarebutikk

Bak den markante teglsteinfasaden til det som tidligere har rommet både blikktrykkeri og malingsfabrikk, vil det i hele første etasje komme en stor dagligvarebutikk.

I andre etasje – også dette bak den opprinnelige fasaden, vil det komme både leiligheter og garasjeanlegg. Innkjøring til garasjene vil skje fra Lotheveien (mot nord).

I tredje etasje – sentralt i bygget, vil det komme en privat barnehage med fire avdelinger. Her vil det være plass til ca. 80 barn, og det vil bli gitt fortrinnsrett til barn som bor i et BOB-prosjektene i Damsgårdssundet.

Boligene i 1912 vi ha en bred målgruppe som burde tiltale travle barnefamilier, med både en og to foreldre, unge nyetablerte, enslige med krav til god standard og godt etablerte.

Her vil alle finne sammen i en trivelig grønn oase med kort vei til alle livets behageligheter.


En hverdag uten bompenger og kø?
Har du jobb i Bergen sentrum – eller kanskje i Solheimsviken, ja da kan vi virkelig snakke om å legge til rette for det enkle liv. Tenk deg en hverdag uten store transportbehov, bilkøer eller stress – med kort vei til sjø og fjell, samtidig som en er en gangbro unna bykjernen.


Hvorfor navnet 1912?

1912 speilet årstallet da fabrikkbygningen med den særpregede fasaden ble tegnet og godkjent, av den den gang så kjente arkitekten Schak August Steenberg Bull. Han var en sentral arkitekt i Norge på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Bull ble tidlig en velkjent skikkelse i Bergens arkitektstand, og han utførte en mengde viktige bygninger.
Bulls fasade skal videreføres som et viktig arkitektonisk element i boligprosjektet som BOB nå presenterer.

Etter planen kan arbeidet med prosjektet starte opp ved årsskiftet – og stå innflyttingsklart ettersommeren 2018.

Les mer og bli overbevist på nettstedet 1912.no

Se forøvrig video øverst på denne siden.


For mer informasjon, kontakt prosjektmelger:

Kari Berland

41 07 30 38
kari.berland@em1sr.no

Christoffer Nordvik

90 78 69 96
christoffer.nordvik@em1sr.no

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS