BOB kjøper BEFAS - BOB BBL

BOB kjøper BEFAS


BEFAS er et privat selskap som er totalleverandør av tjenester knyttet til drift, vedlikehold, utvikling og forvaltning av eiendom. Selskapet består også av en større prosjektavdeling med prosjektledere og utførende innen de fleste faggrupper.

BEFAS har 60 ansatte, og er blant de ledende selskaper innen sitt segment i Bergen. Selskapet ble stiftet i 1998, og drifter og forvalter i dag omkring 600.000 m² eiendom i og omkring Bergen.

Selskapets erfaringsgrunnlag er bredt, med drift av alt fra vernete bygg til topp moderne hotell, kontorbygg, næringsarealer og eierseksjonssameier. BEFAS leverer også regnskapstjenester gjennom datterselskapet BEFAS Regnskap, samt næringsmegling gjennom datterselskapet BEFAS Næringsmegling.

BOB finner det strategisk riktig å utvide nåværende tjenestetilbud og produktportefølje. En satsing på forvaltning og drift av næringseiendommer er i tråd med denne intensjonen, og ved oppkjøpet av BEFAS plasserer BOB seg sentralt i dette eiendomssegmentet i Bergen.  

BOB BBL er et av de største boligbyggelagene i landet, og er det største boligbyggelaget på Vestlandet. BOB har lang erfaring som boligforvalter og forretningsfører for alle typer boligselskap. BOB har 67.000 medlemmer og forvalter 24.000 boliger i til sammen 450 boligselskap.

BOB har spesialkompetanse innen utvikling av gode bomiljø, forretningsførsel og tekniske tjenester for ulike boligselskaper - inkludert borettslag, sameier og boligaksjeselskap. Gjennom kjøpet av BEFAS vil denne kompetansen nå også omfatte forvaltning, drift, prosjektoppdrag og vedlikehold av næringseiendom, samt utleie og salg av næringseiendom.

- BOB fremstår etter kjøpet som en komplett leverandør av tjenester – enten det er snakk om boligselskap eller næringseiendom, sier Terje W. Gilje, adm.dir. i BOB BBL. Gjennom kjøpet ønsker vi å styrke og videreutvikle begge selskapene, og bli den ledende aktør i dette segmentet med hovedkontor i Bergen.

Vi tror at synergieffektene av å slå sammen «best practice» i begge virksomhetene vil danne en særdeles slagkraftig aktør innen vestnorsk bolig- og næringsforvaltning.

- Kombinasjonen BOB og BEFAS vil være slagkraftig og utviklende for begge parter, sier Fredrik Isdal. Ole-Jørgen Fæø vil fortsette som daglig leder, og jeg er overbevist om at selskapet, med dyktige medarbeidere og ledere, vil fortsette å vokse og utvikle seg videre med gode synergier fra BOB som eier.

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS