Strålende omtale av Treet - BOB BBL

Strålende omtale av Treet

(Faksimile fra Morgenbladets nettutgave)

"Ukuelig pionerånd, steinharde prioriteringer og riktig blanding av presisjon og pragmatikk har gjort verdens høyeste trehus til en arkitektonisk triumf."

Det er innledningen på Morgenbladets journalist Gaute Brochmann sin omtale/anmeldelse av BOB-prosjektet Treet, som nylig ble publisert.

Brochmann skriver videre: "La det være sagt med én gang: «Treet» i Bergen er et av de aller kuleste husene jeg har vært borti. Ikke fordi det er et fullendt og perfeksjonert arkitektonisk uttrykk, for det er det så langt ifra. Men i dagens virkelighet, fullstendig dominert av fastlåste ideer om hva som er lønnsom, rasjonell boligbygging, er det utrolig befriende å oppleve en bygning som er et så tydelig resultat av et knallhardt basketak for å få til noe ekstraordinært. Og ja, tilblivelsesprosessen gjør at huset ser litt ut som en slagmark. Men når kampen ender med seier, er noen skrammer og skavanker bare forskjønnende.

Seieren kan åpenbart innkasseres ved at Treet nådde målet med å bli verdens høyeste trehus. Men like viktig er det at dette prosjektet til tross for pionerarbeidet, er et hus utvikleren BOB (Bergen og Omegn Boligbyggelag) anser som kommersielt konkurransedyktig, samtidig som arkitektene i Artec har skapt veldig anstendig arkitektur. En triumf som viser at det finnes et betydelig større handlingsrom i utviklingen av vanlig, kommersiell boligarkitektur enn man lett kan få inntrykk av."

Hele arikkel finner du her (Krever abonnement)


https://morgenbladet.no/kultur/2016/11/tretoppen

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS