Mindeporten - BOB BBL

Mindeporten – kommende boligområde fra BOB

BOB har inngått avtale om kjøp av den såkalte BIR-tomten på Minde. Her skal vi bygge mellom 300 og 400 boliger for våre medlemmer. Byggestart blir tidligst i 2020.


(Illustrasjonene er produsert av B+B arkitekter AS i samarbeid med Arkitektgruppen Cubus.)

Har du planer om å investere i ny bolig i løpet av de neste fem-seks årene? Da kan det kanskje være en tanke å vente til BOBs kommende storprosjekt på Minde. Her kommer nemlig et helt nytt boligområde – med moderne, funksjonelle og energieffektive boliger i et spennende bomiljø.
Med sin sentrale beliggenhet i forhold til eksisterende og kommende bybane-trasè og korte vei til Bergen sentrum, vil Mindeporten fort bli et særdeles attraktivt boligområde. Nærheten til gode tur- og friluftsområder – eksempelvis Løvstakken-området og Storetveitsmarken, vil nok også være med på å øke interessen for å bosette seg på Minde.
Dessuten er det en kommunal barnehage like ved.

Det er det BIR-eide selskapet Conrad Mohrsvei 15 AS BOB har signert avtale om å kjøpe – med overtagelse sommeren 2019. På den i overkant av 21 mål store tomten har BIR i dag store deler av sin virksomhet. Dagens bebyggelse på tomten skal rives for å gjøre plass til fremtidige nybygg.

I forbindelse med kjøpet av tomten har BOB inngått partnerskap med Backer Eiendom, som etter planen skal bygge 15.000 m2 næringslokaler på tomten. Dette bygget vil i realiteten ligge som en «støyskjerm» mellom Fjøsangerveien og boligbebyggelsen. Det er viktig for BOB at inngåelse av partnerskap skjer med solide selskaper med lokal forankring. Backergruppen er en aktør med lang erfaring i markedet for næringseiendommer i Bergensregionen.

Byggestart på tomten kan tidligst skje i 2020, og første byggetrinn kan således stå ferdig for innflytting i 2022. Trolig blir det tre byggetrinn på tomten, med en miks av forskjellige boliger tilpasset ulike kjøpegrupper.

Som en kuriositet kan det nevnes at innslaget på en planlagt sykkeltunnel til Fyllingsdalen kommer like ved det nye boligområdet. Nevnte sykkeltunnel vil som skal gå parallelt med planlagt bybane-tunnel – som kombinert rømning- og sykkeltunnel. Så jobber du i Fyllingsdalen og bor på Minde, kan en tre kilometer sykkeltur – på tørr asfalt hele året, være en god måte å starte dagen på.

Mer opplysninger om salgsstart for dette prosjektet vil komme etter hvert som prosjektplaner og fremdrift utarbeides. Salgsstart kan uansett tidligst skje i 2019.

JA - hold meg informert. Jeg vil ha nyhetsbrev - registrer meg.

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS